Hijyen Eğitimi

Hijyen

Kişisel hijyen bir kimsenin kendi sağlığını korumak amacıyla kendisi için yapacağı bireysel uygulamalardır: temiz içme suyu kullanma, el vücut temizliği, diş sağlığına dikkat etme

İş Hijyeni

İş Hijyeni, işyerinde oluşan, hastalığa neden olan, sağlık ve iyilik halini bozan, işçiler ve toplumdaki bireyler arasında önemli ölçüde huzursuzluk ve verimsizlik yaratan çevresel faktörleri (ortam koşullarını) ve stresleri gözlemleyen (tanıyan) değerlendiren ve kontrol altına alan bir teknik ve sanattır.

İş Hijyeni Programı Adımları

İş hijyeni kavramı, bir iş yerindeki risk faktörlerinin ve bunlara yönelik önlemlerin genel anlamda incelenmesini ve çözüm için yapılacakları kapsamaktadır.

İş Hijyeni Programı Adımları;

  • Sağlık tehlikelerinin belirlenmesi
  • Sağlık tehlikelerinin değerlendirilmesi
  • Sağlık tehlikelerinin kontrolü
  • Kayıt tutulması
  • Çalışanların eğitimi
  • Periyodik gözden geçirme.

 

HİJYEN EĞİTİM İÇERİĞİ

 

 

1- Genel Kavramlar ve mikroorganizmalar

2-Bulaşıcı Hastalıklar

Virüsler

Bakteriler

Parazitler

Mantarların genel özellikleri

Bulaş kaynakları, yaptıkları hastalıklar ve korunma yöntemleri

3-Sterilizasyon ve dezenfeksiyonun tanımı ve yöntemleri

4- Kişisel Hijyen 

El Hijyeni

Diğer Kişisel Hijyenler

Besin hijyeni

Mutfak hijyeni

Tuvalet temizliği

İş Kıyafetleri ve Koruyucu Malzemeler

5- Hijyen Eğitimi Yönetmeliği

6- COVID-19 Hijyen Eğitimi

 

 

Hijyen Eğitimi

1
Hijyen Soruları Giriş
10 soru
2
Genel Hijyen Eğitimi
3
Genl Hijyen Eğitimi 2
4
Kişisel Hijyen Eğitimi
5
Gıda İşletmeleri Hijyen Eğitimi
6
Covid 19 Eğitimi
7
Hijyen Soruları Final
10 soru

İlk yorumu yazan olun.

Lütfen giriş yapıp yorum ekleyin
Favorilere Ekle
Eğitimi Al
Kayıtlı: 1 öğrenci
Süre: 8 Saat
Dersler: 5
Seviye: Başlangıç